Big & Vis S.B.Y (slowcooked by you)

Pulled Pork Kit


Recept:

-       Verwarm je hittebron voor op een temperatuur tussen de 100 en de 120 graden, waarbij 110 ideaal is, wat hoger voor een donkere en snellere garing, lager voor echte low en slow capriolen.


-       Haal je varkensnek uit de vacuümzak en leg hem in de bijgeleverde aluminium ovenschaal.


-       Pak je BBQ rub en wrijf je varkensnek volledig in met de rub, laat geen hoekje en gaatje ongerubt.


-       Leg je varkensnek op je hittebron zonder de aluminium ovenschaal en laat hem daar zeker 2 tot 3 uur liggen (voor de kamado’s onder ons, check af en toe of de onderkant niet te snel gaat) kernthermometer is in dit stadium nog niet volledig nodig omdat we hem hierna nog in gaan pakken, maar mag altijd zodat je kunt zien hoe die oploopt in temperatuur.


-       Na deze tijd zal hij rond de 60-70 graden zijn. Haal je varkensnek eraf, let wel op HEET!


-       Leg je butcher paper op je grootste snijplank op de aanrecht en daarop je varkensnek en wikkel hem in de butcher paper (optioneel wat klontjes boter en een scheutje appelsap eroverheen is lekker maar gepekeld is de nek al mega sappig en ik houd persoonlijk van mega knapperige bark)


-       Leg de nek nu ingewikkeld in je aluminium ovenschaal en gaar hem nog eens 2 a 3 uur op je hittebron. Nu is het tijd voor je kernthermometer! Steek die bad boy erin en ga voor minimaal 92 graden.


-       Het inwikkelen doen we zodat de nek een beetje beschermd word voor de hitte en egaler gaart. En de ovenschaal zetten we eronder zodat we het vochtverlies opvangen en die later weer terug kunnen doen bij het pullen.


-       Soms kan de procureur nog wat stevig aanvoelen, en dat betekent dat hij, ondanks de juiste kerntemperatuur, toch nog even mag blijven liggen. Blijf af en toe voelen om te bepalen of de nek gaar en zacht genoeg is. Kun je hem goed indrukken en alles bewegen, grote kans dat ie in je handen uit elkaar valt!


-       Wanneer je denkt, damn deze jongen is ready. Kun je hem eruit halen en openmaken, wederom let op heet!


-       Laat de nek even afkoelen en zoek ondertussen een grote schaal om de pulled pork in te pullen, pak af en toe en stuk eraf en pluk dat lekker in de schaal. Hoe fijner geplukt hoe lekkerder. Check nog even voor grotere stukken vet, die zou ik wegdoen.


-       Voeg het opgevangen vocht toe aan de gepulde nek.


-       Meng er naar smaak met de bijgeleverde Korean BBQ saus door, (ook lekker als garnering later) en smullen maar!



Mijn Perfect Pulled Pork serveer tip:



Heerlijk op een knapperig broodje met wat cheddar ijsberg, zoetzure rode ui en krokante uitjes. Niet te moeilijk wel TE lekker haha.

Het zou leuk zijn als je ons Tagged op insta terwijl je bezig bent en je ervaringen deelt!

Groetjes,

Tomas en Loes

Big & Vis Catering en Events